четвртак, 2. фебруар 2017.

NE LIPŠI MAGARČE DO ZELENE TRAVE


Baš tako. Obećanja. Obećanja. Ludom radovanja. Evo, samo što nije. Ma kada smo obećali to je svetinja. Ima i da zamislite kako izgleda koliko dobro i slikovito obećavamo. Samo polako Čačani. Sanjajte i maštajte.

I zamišljajte Čačani kako zorom trčite po atletskoj stazi novoj i lepoj. Pa nakon toga se brčakte, skačete, vozite na toboganima u akva parku, a onda od podneva se kupate u onom velikom zatvorenom olimpijskom bazenu. Kada sve to obavite možete da uvatite šinobus na relaciji Sloboda-Gradsko groblje-Železnička stanica. I obavezno da svratite u fabriku kondidorskih proizvoda da se zasladite keksićima i čokoladicama. Pušači mogu i da se provozaju do Preljine do fabrike duvana i kupe kakav oće duvan. Naravno, uvek možete da pazarite i LED svetiljke u onoj velikoj fabrici koja zaposli 300 nezaposlenih. Do duše, onih 200 zaposlenih na izmuljavanju jezera Medjuvršje moraju da čekaju nedelju da uživaju u ovim blagodetima. Veliki i naporan posao rade, al dobro plaćen. Pa neka se strpe. Korisno je za sve nas.

Novi gradoČačelnik, veli da je Čačanima neophodan taj bazen i kada smo više dosadni, i da je neophodno to porodilište koja obeća supruga.predsednika.rs davne 2014, ali da je sve mnogo skupo i da se brčkati u zatvorenim bazenima možemo u nekoj budućnosti.

“DOBRA OVCA MNOGO NE BLEJI, ALI MNOGO VUNE DAJE”


Molim lepo. Ko je obećao neka pravi. Ko je obećao, a nije uradio, neka lepo isto tako stojički stane pred kameru i kaže: “Braćo i sestre, obećao sam. Jesam. Mislio sam. Nisam uspeo. Žao mi je. Želeo sam najbolje. Jurio. Vukao za rukav. Kumio. Ne vredi. Izivnite. Praštajte ako Boga znate.”

Mislim nekoliko njih ima stojički da stane pred Čačane. Neka se oglase. Obrazlože. Zatraže izvinjenje. Bio bi to lep gest. Svi su živi, Bogu hvala. Znači smetnji nema. Eno ga jedan narodni poslanik. Eno ga drugi direktor nečega u Čačku. Eno ga treći(a), još u vlasti. Eno ga i četvrti. Jes da je po belom svetu, ali i putem skajpa prihvatamo. Samo neka se oglase.

“JEDNOG GLEDA, DVOJICA SE NADAJU”


Vojislav Ilić, gradonačelnik grada Čačka je istakao da je gradska vlast dobila dobru ponudu u vidu donacije za gradnju zatvorenog bazena u našem gradu i da će ozbiljno razmotriti ovu ponudu. 
Decembra 2012. javlja Tanjug: Izgradnja zatvorenog bazena u Čačku počeće u martu sledeće godine. Izgradnju bazena finansiraće Azerbejdžan, a ukoliko bude potrebe, deo sredstava obezbediće i lokalna samouprava”, izjavio je juče član gradskog veća Ostoja Mijailović.”

eKapija
Plivališni kompleks od oko 5.600 kvadrata će imati dva zatvorena bazena – veliki, dimenzija 32 puta 36 metara, i mali bazen, a biće sagrađen pored bedema, na pomoćnom stadionu "Borca". U toku su ispitivanja terena. Sledeće nedelje imaćemo sastanak sa predstavnicima "Srbijagasa". Projekat, koji je poveren CIP-u, je 80% gotov, i očekujemo da će u narednih dvadesetak dana biti potpuno završen. Zatvoreni bazen trebalo bi da ima i različite dodatne sadržaje, manji akva park, kao i igraonice za decu, a više detalja znaće se po kompletnom završetku projekta.”, objašnjava član gradskog veća Čačka Ostoja Mijailović."

eKapija
Oktobra iste te 2013. Blic javlja: 
“Projekat zatvorenog bazena urađen je u institutu CIP, odakle su nam obećali da će nam ga dostaviti do kraja meseca. Posle toga ćemo sesti i sa donatorom se dogovoriti oko njihovog učešća u ovoj investiciji. U planu nam je da sledeće (2014.) napravimo jedan novi olimpijski bazen”  - izjavio je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

već smo i zamislili bazen. I to zatvoren. Olimpijski: “U gradsku upravu grada Čačka danas je stigla projektna dokumentacija za izgradnju zatvorenog bazena... Nadam se da će celokupna procedura provere i izdavanja građevinske dozvole potrajati dva-tri meseca", izjavio je načelnik Uprave za urbanizam M. Milosavljević”.


“DVA PUTA ZINE – TRI PUTA SLAŽE”


A što se tiče porodilišta. Onog što je lejdi - www. supruga.predsednika.rs obećavala dok je njenog dragog trebalo da izguraju da dobije onu titulu počasnog gradjanina Čačka 2013. I dobi!

Marta 2013.  www. supruga.predsednik.rs: "Gradićemo novo porodilište, a predstavnici lokalne samouprave obećali su pomoć kada su u pitanju neophodne dozvole.” Gradsko rukovodstvo svečano je otvorilo pripremne radove na novom porodilištu 15. aprila 2013. godine. 

ZNAČI, OTVORENO!


Decembar 2014.  prenosi Ozonpress: “Čačanski naprednjaci nemaju odgovor šta je sa porodilištem, kao ni čelnici lokalne samouprave. “Novi projekat na novoj lokaciji je u fazi izrade. Mi i dalje verujemo da će novo porodilište ugledati svetlost dana i to u toku iduće godine. To nije stalo, samo se radi novi projekat”  -istako je direktor bolnice dr Rade Milošević. 

ZNAČI, FAZA IZRADE!

27. 02. 2015 (Blic): “Sva planiranja koja se tiču porodilišta u Čačku i dalje baziramo na nadi da će Fondacija Dragice Nikolić ispuniti obećanje. Hoću da verujem da je projekat i dalje živ i da će ipak biti realizovan. Postoji idejno rešenje projekta i sada nam preostaje da čekamo” - kaže direktor Rade Milošević.  

ZNAČI, FAZA ČEKANJA!

5.1. 2015. www.supruga.predsednik.rs piše pismo nama, Čačanima. Tvrdi da nisu dobili punu podršku od lokalnih vlasti niti od Zdravstvenog centra. Navodi da gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić i v.d. direktor Radoslav Milošević pokušavaju sa sebe da skinu odgovornost.


“Kako nismo dobili neophodnu dokumentaciju, a obezbeđenje lokacijske dozvole isključivo obaveza vlasnika objekta i zemljišta, već samo neispunjena obećanja i neažurnost uprave ZC  i grada Čačka, 2014. sredstva su preusmerena na druga porodilišta” 

ZNAČI, FAZA KO JE KOGA ZAJEBAOSADA?!


Eto Baš sam se raspisala, ali nije lako izaći na kraj sa rečima kada su obećanja u pitanju. U suštini, sve smo lepo zamislili. Ma i osetili. Čini mi se. Ponovo ćemo. Jer i izbori će ponovo. A tada se brate i naslušamo najdivnijih stvari. 

Nema veze što predsednik države niti može da pravi bazene, niti stadione, niti da sačuva porodicu, ali samo neka se obećava. Kao da narod zna šta su ovlašćenja predsednika države!

Ozeleneće i ta trava, valjda nekada.
Mi pocrkati nećemo.


Нема коментара:

Постави коментар