среда, 28. јул 2021.

Šabani. Mrsomudi i ostali.

Radovi na putu za vrh Kablara. U medijima najavljeno kao projekat podržan od grupe koja je formirana da razvija turističke sadržaje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i da je ta pomoć od 80 miliončića dinara. Pomoćnik Bojović vešto dao izjavu da se trenutno vrši "izgradnja saobraćajnice od državnog puta ka Šiljkovici do vidokavca Kablara" i da će i solarne ploče da udenu. No, bilo mi zanimljivo što pominje državni put i što meštani na Kablaru pričaju da će konačno da okrpe kratere od Caganja. Tako najavio gradonačelnik i pomoćnik mu. No, ne lezi vraže.

Jutros pisah inspekcijama i dobih odgovor od Puteva Srbije. Ukratko, seoski nekategorisani put rade na osnovu Ugovora o obavljanju radova na održavanju i zaštiti magistralnih i regionalnih puteva i da na osnovu njega izvode radove na održavanju državnih puteva I i II reda. E, takoc. Izgleda da su omašili trasu slučajno, jer valjda nije namerno uvijeno u foliju jedna priča, a da se radi drugačije. Taman posla.
::::::::::::::::::::
Mejl Puteva Srbije:
"Preduzeće Strabag – Ogranak Putevi Čačak na osnovu Ugovora o obavljanju radova na održavanju i zaštiti magistralnih i regionalnih puteva izvodi radove na održavanju državnih puteva I i II reda.
Radove koje naše preduzeće izvodi su u skladu sa nalozima br. 953-14139/21-1-2 i 953-14074/21-1-2 od 15.06.2021 godine izdatim od JP „Putevi Srbije“.
Želimo da napomenemo da je gradilište obeleženo privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji i odobrenom tehnologijom izvođenja radova. U ovoj fazi tehnologija radova obuhvata radove na širokom iskopu kolovozne konstrukcije zbog čega je neophodna potpuna obustava saobraćaja, a sve u cilju bezbednosti meštana Kablara.
S’ obzirom da se ovi radovi izvode prema Zakonu o putevima a ne po Zakonu o planiranju i izgradnji, ne postoji nikakva zakonska ni proceduralna obaveza Investitora i Izvođača o postavljanju gradilišne table.
U slučaju da je meštanima i prolaznicima neophodna informacija u vezi sa održavanjem ovog puta, molimo Vas da ih uputite na gradsku upravu grada Čačka"!
:::::::::::::::::::::::::::
Eto, sada sve znamo, osim toga kako mogu da rade nekategorisani put, na osnovu potpisanog Ugovora o obavljanju radova na održavanju i zaštiti magistralnih i regionalnih puteva i izvodjenju radova na održavanju državnih puteva I i II reda.
Upitah ih i to, javiću odgovor! Možda lokalna vlast nešto zna o ovome

Нема коментара:

Постави коментар