среда, 12. јул 2017.

Nebuloze i Nebojša

Kakve nebulozne izjave i Nebojše iz Beograda i ministara ostalih. 
Potvrda koliko je praksa deseta stvar od teorije. 
Potvrda koliko oni pojma nemaju niti šta pričaju, niti šta jeste, niti šta nije. Usvojen li je onaj Zakon sa kojim se sprdalo pola Srbije?! Te idete u zatvor ako pričate masne viceve, te idete u zatvor ako date kompliment. 
Smešno do besvesti. 
Toliko smešno da sada brojimo 20 ženu koja je žrtva porodičnog nasilja u 2017. godini. I jedno petogodišnje dete. I povredjene radnike Centra za socijalni rad. Nebojša iz Beograda veli da treba ponovo neke propise donositi, da je potrebno da se sastane sa svim ministrima da raspredaju, da treba pojačati obezbedjenja. Ministarka pravde veli da ona želi da osudi ovaj zločin i da će po hitnom postupku formirati neke savete. 

More bre, koga vi za&ebavate i kome više solite pamet?! Bezveznjakovići. Mrsomudi. Elebaci. Geaci. Zgubidanovići. Zašto jednostavno ne ćutite i ne pokrijete se ušima. Malim. Velikim. Klempavim. Kakve god da imate. Sramote koje bivstvujete na ovim prostorima. Pu! Sram vas bilo.




Vučić potvrdio da će Gašić biti na čelu BIA Ministri: Muškarac osuđivan, dete danas vraćao majci
Izvor: N1
Prema prvim informacijama, muškarac koji je izvršio dvostruko ubistvo je vraćao dete majci, rekao je ministar Stefanović, navodeći da se hitno sastao sa ministarkom pravde i ministrom za socijalna pitanja. Odlučeno je da se poveća broj patrola kod centara, da se pojača obezbeđenje, ali i da se donesu novi propisi. U pitanju je osuđivano lice.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da se još utvrđuje pod kojim okolnostima je nastupila smrt deteta, jer istraga ukazuje na više elemenata.
 "Težak zločin se dogodio na parkingu ispred Centra za socijalni rad - prema prvim informacijama muškarac je vraćao dete koje mu je bilo dodeljeno da može da ga viđa", rekao je Stefanović.
Radnici Centra za socijalni rad imaju teške telesne povrede, ali nisu u kritičnom stanju. Oni su povrede zadobili pokušavajući da savladaju napadača. Uključen je nadležni tužilac odmah i već se krenulo s procedurom, naveo je.
Kako je naveo Stefanović, zalažu se za najstrože moguće kazne.
Ministarka Kuburović, ministar Đorđević i ja smo održali sastanak o tome šta može da se poboljša kad su u pitanju uslovi viđanja dece. Pre svega to se odnosi na pooštravanje uslova, u skladu sa zakonom - možda određena vrsta propisa - da će morati da prođu komisije da se utvrdi njegova ili njena podobnost za ovakav način viđanja s decom i na koji način će se to organizovati, naveo je.
"Radićemo na boljoj koordinaciji sudova i centara za socijalni rad, povećaćemo broj patrola policije u blizini centara i ministar Đorđević će da nalog za povećanje broja fizičko-tehničkog obezbeđenja u centrima za socijalni rad i to će se uraditi odmah", naveo je Stefanović.
Mi želimo zajedno najoštrije da osudimo ovaj zločin, baš zbog toga smo doneli zakon koji važi od 1. juna i koji treba da nam pomogne u suprotstavljanju nasilju u porodici, naveo je ministar policije.
Žene i deca moraju u našoj državi da budu zaštićeni, a ne da budu žrtve, a da počinioci dobiju dugogodišnje kazne, jer je to pravda za žrtve, dodao je.
Troje socijalnih radnika teško povređeno
Ministar Đorđević je rekao da će se doneti neke nove procedure kako bi se ovakve stvari sprečile. Naveo je da je troje ljudi iz Centra prevezeno na VMA, ali da nisu u životnoj opasnosti.
Izdao sam nalog da inspekcija utvrdi da li je bilo propusta u ovom slučaju, kazao je Đorđević.
Uradićemo sve za ovu porodicu, da zbrinemo i jedno dete, koje je iz prvog braka, naveo je ministar.
Kazao je i da će uraditi sve i da će u kratkom roku doneti neke mere - da socijalne ustanove, ali i ustanove za zbrinjavanje starijih budu dodatno obezbeđene, i da se donesu nove procedure.
Ministarka Nela Kuburović navela je da će sutra na sednici Vlade biti usvojena odluka o formiranju saveta za sprečavanje nasilja u porodici, zbog koordinacije službi kako se ovakve stvari ne bi događale.
U konkretnom slučaju nismo mogli da primenimo zakon od juna, jer se radi o brakorazvodnoj parnici, koja je trajala nekoliko godina, navela je ministarka.
Dodala je da se radi o osuđivanom licu, koje je osuđivano čak i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Prema novom zakonu će se voditi računa i o takcim stvarima, istakla je.

Нема коментара:

Постави коментар