недеља, 17. септембар 2017.

Moleban!

SPC tj. Patrijarh srpski Irinej se ne oglasi po pitanju kosovskog premijera Haradinaja. Niti saopštenja, niti bilo šta, ali čvrsto veruje da NJ.V.A.V. o Kosovu misli kao crkva i kao srpski narod. Vera je bitna! Tačka. Čak i na dan Prajda. No... Pre tri godine, a uoči Prajda, naidje poplava strašna. SPC je držala moleban zbog iste, molivši se i Gosopodu Bogu i Bogorodici i svim svecima, a Patrijarh Irinej tada prozbori da je poplava opomena, jer se eto baš u to vreme spremalo veliko bezakonje i mrski porok! Spremao se Prajd. Od poroka i bezakonja do verovanja u jednu osobu. Čudni su putevi gospodnji. Aaaleeeluja. Aleluja




Irinej: Verujem da Vučić o Kosovu misli kao narod i crkva
Izvor: N1
Autor teksta:
Patrijarh srpski Irinej rekao je da veruje da po pitanju Kosova predsednik Srbije Aleksandar Vučić misli isto kao i srpski narod i Crkva i da se uzda u Rusiju da će pomoći Srbiji da sačuva ono što je uvek bilo srpsko.
Patrijarh Irinej je istakao da je problem Srbije to što se srpski narod koji je izbegao nije vratio na Kosovo.
"Prvo rešenje i najveći zadatak jeste vratiti što veći broj ljudi prognanih sa Kosmeta", rekao je patrijarh za "Večernje novosti" komentarišući unutrašnji dijalog o Kosovu na koji je pozvao predsednik Vučić.
On je u manastiru Tronoša kod Loznice, gde je obeleženo sedam vekova postojanja ove zadužbine Nemanjića, rekao da mu se čini da srpski narod nikada nije stradao kao u našem vremenu, počev od stratišta u Jasenovcu i Jadovnu, pa sve do Kosova i preko Kosova.
"Neće Gospod dozvoliti da padnu u ruke nekrsta, koji sve čini da ruši i pali i ne zna šta je istorija i duhovno nasleđe. Takvom narodu takva blaga ne mogu biti data na čuvanje", zaključio je patrijarh srpski Irinej govoreći o Kosovu.

Нема коментара:

Постави коментар