петак, 9. март 2018.

Kerberi u čačanskoj bolnici

Blog.hr

Čačanska bolnica. Odeljenje za opštu hirurgiju i bolesti dojki. Sestra na prijemnom - žena Kerber (troglava keruša zmijskog repa, čuvarka podzemnog sveta)! 

Postavio je neko da valjda bude tampon zona. Da ona „brani“ doktore od pomahnitalih i bezobraznih i besnih ženetina, koje inače tu dolaze zbog ugradnje silikonskih sisa. Da bi bile lepe i atraktivne. 


A ne dolaze jer ih je muka neka naterala. Jer je neka operisala dojke, pa dolazi na kontrolu. Jer je nekoj dijagnostifikovana promena, pa se leči. Jer neka tek treba da ide pod nož. Jer je nekoj nastao zapaljenski proces pa se svašta cedi. Jer neka žena hoće da prati molbe ministra i redovno se pregleda. 

Sestra primarijus! Vaistinu!


Postavio neko Kerbera da red zavodi. Em nadrndana. Em bezobrazna. Em drska. Em neprofesionalna. Em bokte ko primarijus da je.


Toliko se trubi o prevenciji raka dojke na sve strane. Prevenirati u čačanskoj bolnici ne možete žene drage, budite sigurni. Termini za pregled su popunjeni naredna dva meseca. A ukoliko vas nešto potkači, jer sise ne moraju znati, jelte, za datume, kada radi koji lekar, a uredno vas uz sve te muke uputi izabrani lekar, onda ste tek nagrabusili od sestre Kerbera:

„Kakav ti je ovo uput? Šta je bre ovo? Ovo ovako ne može. Ne može uput ovako da glasi. Danas ne radi taj doktor. A vidi pogrešno ti napisala i koje odeljenje. Pa ja ne mogu da te primim. Reci izabranom lekaru da mora na uputu da napiše bla, bla...!

Vi samo onda gledate i trepćete i mislte u sebi: Ti da me primiš. Ti? Ko si bre ti? Oladi malo bre. Radi svoj posao. Ne otežavaj bez potrebe. Plaća li te ko da drndaš žene sedeći iza tog šaltera....

Onda joj se kulturno obratite i skrenete pažnju da ste vi samo jedan običan, mali, mučeni pacijent, i da se ne razumete u posao izabranog lekara i da vi kao pacijent ne pišete sami upute i da vas vaše sise nisu pitala kada treba da zabole – u koji dan, koji sat i minut.

E onda opet žena Kerber kreće u keftanje: „Pa ovo nema smisla? Kakav ti je ovo uput? Kako da te primim na ovakav uput? I šta ću ja sa tobom? Slušaj da ti kažem…“

Samo nemoj da me biješ. Priznajem sve!


Već počinjete da se osećate loše, a poniženo se osećate kako kročite na vrata pakla. Počinjete na sebe da prebacujete krivicu zbog tih blesavih sisa koje su zabolele u nedoba. Niste sigurni, pa pitate da li se ona obraća baš vama i  šta vi možete da radite sa tim informacijama, prebacivanjem, okrivljavanjem, koje u dahu izgovara.

Obično se nekako doktor namesti u prolazu i ljubazno se obrati pacijentu sa porukom za sestru Kerbera, da pacijent nije kriv što lekari pogreše i da pacijent ne sme da ispašta zbog toga. Doktor da vadi situaciju koju zamesi portir sestra Kerber. Ma idi bre.... Pa gde to ima?

Gledam onu sestru Kerbera i sve se u sebi mislim, kako bih joj taj jezik na dve mašnice zavezala, tako da joj na licu samo osmeh u vidu mašnice bude, te da može samo glavom da klima i to potvrdno.

Pa sram te bre bilo sestro Kerberu. Ne radiš u salonu lepote Kerberu, već na mestu gde žene ne dolaze iz obesti i hira. Umesto da im budeš podrška i melem za ranu, ti im dižeš pritisak, holesterol, masti, leukocite. A onda udjete kod doktora koji kaže da je najvažnije da se ne nervirate jer je stres čudo.


Mantra za dojke!


Slavimo i hvalimo otvaranje privatnih bolnica, jer žene svoje sise  mogu odneti kad god, tamo na siminaje i na preglede.

Slavimo i hvalimo jer državi moramo da plaćamo da nas drndaju razne sestre Kerberi.

Slavimo i hvalimo jer možemo dodatno da plaćamo, da nas ne drndaju sestre primarijusi Kerberi.

Slavimo i hvalimo silne pare sprcane u raznorazne kapmapnje prevencije koje nikakv efekat nemaju.

Slavimo i hvalimo nemanje slobodnih termina za preglede sisa.

Slavimo i hvalimo pokvarene aparate za snimanje.

Slavimo i hvalimo jer nema dovoljno lekara koji “umeju” sa sisama.

Slavimo i hvalimo …Hammmmmmmm!

“Vi što ulazite - ostavite svaku nadu” (D. Aligijeri - Pakao)

Нема коментара:

Постави коментар