четвртак, 8. март 2018.

SMS za pomoć Čačku


Znači, Čačak i mere za podsticanje radjanja  
Još 2013. godine ovaj grad je doneo odluku da se roditeljima za prvo dete isplaćuje 10.000. Posle 5 godina iznos za prvu, drugu bebu i tako redom, je isti. U paru. 
Bravo za pospešivanje razvoja i naprednije sve. 
Bar ćutite i ne oglašavajte se. Glupo je! I iritirajuće! I jadno. I bezobrazno! 
Poredjenja radi, Gornji Milanovac za prvu bebu isplaćuje 60.000. 
I da, umal da zaboravim da je vrtić u Čačku, a u cilju pospešivanja radjanja i povećanja natalitet, jabogme, onomad po komadu deteta poskupeo za 1.600 dindži. U Gornjem Milanovcu je ostala ista cena kao prethodne godine. Mi siroti nemamo, a oni imaju. 
Možda neki SMS da obrnemo za pomoć gradu!

Malo i o šahtama!

Dalje, gradonačelnik se malo zaneo, pa zaboravio da u Trbušanima ima još živih ljudi i vrlo je ružno što im vredja zdrav razum:
“Obilazio sam Trbušane i video sam koliko su te šahte denivelisane. Kanalizacija mora da krene ka Prijevoru i radimo na obezbeđivanju novca. Moramo pre svega obezbediti sredstva za prepumpnu stanicu u Trbušanima da bi nastavili radove ka Prijevoru.” 

Šahte gradonačelniče nisu denivelisane. I ne znam gde ste i šta obilazili? U Trbušanima NEMA ŠAHTI . Pre dve godine kada ste asfaltirali put, ZAASFALTIRALI STE SVE ŠAHTE. 
Kako to zaboraviste. Ko bi reko da imate kratko pamćenje?! Niko od nadležnih (Gradac, Vodovod, gradski gunkcioneri) tada ne izadjoše da kažu da majstori obidju šahte. Slikali se doduše jesu, ali to se ne važi. Pisala sam i o tom bezobrazluku: http://radakaranac.blogspot.rs/…/skadar-na-bojani-na-prijev… 
I ta pumpa koju pominjete. Ona je bila planirana projektom da se uradi pre 8 godina. Pare je neko poždrao, presele mu dabogda, pa sada koristite situaciju da ćete vi kao nešto da uradite i doprinesete kvalitetnijem životu gradjana!
Kao što rekoh, ponekad je bolje da se ne oglašavate. Pokrijte se ušima i ćutite. Jer da crvenite ne umete. A i Veliki je post. Znači, pssst!



U cilju pospešivanja rađanja i povećanja nataliteta, grad Čačak nastaviće da isplaćuje jednokratnu novčanu pomoć roditeljima za novorođenju decu. To je odluka Gradskog veća koje je na današnjoj sednici usvojilo pravilnik o ovoj meri socijalne i populacione politike. Iznosi ostaju isti kao i prošle godine, pa će roditelji za prvo i drugo dete dobijati po 10.000, treće 20.000 a za četvrto i svako naredno po 30.000 dinara. Ove godine u budžetu grada za tu namenu planirana su veća sredstva nego do sada, 14 miliona dinara, što je znak da se očekuje više beba. Kako je rekao gradonačelnik, za narednu godinu se očekuje uvođenje i novih mera za podsticanje rađanja, koje bi trebalo da predloži novoformirani  Savet za populacionu politiku.
Na današnjoj sednici većnici su usvojili i predlog prostornog plana za sistem otpadnih voda u Atomskoj Banji koji će obuhvatiti i Donju Trepču i deo Stančića. Kako je rekao gradonačelnik, to je nastavak ulaganja u Atomsku Banju koja poslednjih godina beleži veliki rast broja gostiju.
-Grad Čačak je  prošle godine finasirao izgradnju parkirališta u Atomskoj Banji, a uz pomoć države obnovili smo deo puta od Donje do Gornje Trepče. Nastavićemo ove godine na daljoj rekonstrukciji saobraćajnice, radićemo na izgradnji saobraćajnice, reciklažnog ostrva, najavio je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.
Razvojni planovi se prave i za Slatinsku i Ovčar Banju. U toku je izrada elaborata koji bi trebalo da ponudi rešenje kako da se Ovčar Banja priključi na vodosistem Rzav, dok će sam grad konkurisati za sredstva Evropkse unije za izradu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izrazivši optimizam da će se sredstva obezbediti sledeće godine.
Kada su u pitanju Trbušani, biće nastavljena izgradnja kanalizacije i u ovom prigradskom naselju. U toku su pregovori sa ministarstvom kako bi se obezbedio deo sredstava za izgradnju prepumpne stanice, što je preduslov da se kanalizacija širi dalje ka Prijevoru.
-Obilazio sam Trbušane i video sam koliko su te šahte denivelisane. Kanalizacija mora da krene ka Prijevoru i radimo na obezbeđivanju novca.  Moramo pre svega obezbediti sredstva za prepumpnu stanicu u Trbušanima da bi nastavili radove ka Prijevoru, rekao je Todorović.
Za izgradnju kanalizacije biće raspisana nova javna nabavka jer se postojeći izvođač povukao iz posla. Kako je najavio gradonačelnik, ovegodine radiće se i na rešavanju problema vodosnabdevanja u Sokolićima, Bresnici, Bečnja, Gornje Gorevnice i delu Mrčajevaca, dok će se kanalizacija graditi u Viljuši.



Нема коментара:

Постави коментар