недеља, 15. јул 2018.

Čačanski učenici i čarapice!

Koliko zapravo ima učenika u Čačku? Zanimljivo pitanjce za vlast! Skroz. Naskroz.
Predfinansiranje filma “Čarape kralja Petra” i kupovina 4300 karata za učenike osnovnih (2500) i srednjih škola (1800), uz blagoslov Vlade grada Čačka, je očit primer diskriminacije iz neznanja! 


Naravno da je nedopustiva takva vrsta diskriminacije od strane lokalne samouprave. Naravno da je nedopustivo da lokalna vlast grada Čačka ne zna koliko ima učenika u osnovnim i srednjim školama: 

“... Sad, da li je 950.000 dinara mala ili velika cena? Procenili smo je na osnovu broja učenika koje imamo u Čačku. Karta je 150 ili 200 dinara po učeniku. To smo sabrali sa brojem dece koje imamo i na osnovu toga je izašao iznos od 950.000 – kaže Član gradskog veća Čačka resorno zadužen za kulturu i mlade Dušan Radojević.

Osnovne škole u Čačku pohađa negde oko 9000 učenika, a srednje oko 4300 učenika, što čini zbir od 13300 učenika. Što znači, kada se sabere i pomnoži sa 200, jer ne može biti ili 150 ili 200, “ispadne” 2 660 000. Hm. 

  • Koji to učenici nisu “ušli” u broj? 
  • Kako će grad vršiti odabir ko će gledati film, a ko neće gledati film? 
  • Šta ako svako dete od prvog osnovne do četvrtog srednje bude htelo da gleda film, za koji još uvek ne postoji preporuka resornog ministarstva, šta će predstavnici vlasti reći? 

- Uh majku mu, zaboravismo nekoliko škola? 
- Ma, oni po selima ne moraju da gledaju čarapice!? 
- Čekaj da vidimo da gledaju samo neparna odeljenja ili možda oni što imaju trojke iz istorije?

Koje gimnastike planiraju da primene, pošto im je sa matematikom zapelo?

(O čarapicama u decembru) 
https://radakaranac.blogspot.com/2018/12/koliko-je-ova-karta-cika-pero-ups-cika.html

Prošle godine (2017), marta meseca, Dom kulture u Čačku (čitaj Vesna Petrović), ugovorila sa omladinskim pozorištem Dadov iz Beograda, predstavu “Nasilje”, reditelja Kokana Mladenovića. Tekst predstave je nastao kao rezultat istraživanja društvenog fenomena vršnjačkog nasilja. Ministarstvo prosvete i Poverenica za rodnu ravnopravnost su projektu dali punu podršku i saglasnost za izvodjenje. Cena karte je bila 200 dinara.

Obratila sam se gradskom ministru za bezbednost, gradskoj Vladi, gradonačelniku, ne da plate predstavu za 600 učenika, već da sa odredjenim iznosom participiraju (sa 27 rsd, 78 rsd, 132 rsd, koliko god...), kako bi se rasteretio budžet roditeljima i kako bi što više dece videlo predstavu. 

Ni avaz od njih nije bio. Ama da napisaše: Ne može. Ne damo narodne pare. Tačka! 

Na predstavi je bilo 63 učenika, koji su karte platili 200 dinara.
Kontam da je fora u tome što je predstava bila urađena, imala preporuke, a čarapice tek treba plesti, a posao je to povelik!






http://moravainfo.rs/2018/07/nasa-tema-najskuplje-carape-u-istoriji-cacka/

Нема коментара:

Постави коментар