петак, 21. септембар 2018.

Kokice. Smeće. Kultura.

Mame i tate, vi koji ste poslali decu od 13, 14 i 15 godina dana 20. 9. 2018. da gledaju u Domu kulture u Čačku film „Varljivo leto 68“. Pet komada devojčica i tri komada dečaka. Sve detalje da napišem, jer su mame i tate po fejsbukovima i ostalim instagramima, pa će se možda prepoznati i postideti.

Da li ste vaše devojčice i dečaka, mezimce i ljubimce, otpremili u kino rečima: „Idite deco, zabavite se. Pričajte, ma galamite, cerekajte se, kikoćite se, ama baš sve vreme dok traje film, i ako traje 300 minuta, pun gas deco, jer baš vas briga što je ostali narod došao da gleda film i uživa, vi udrite po svome. I dečice naša, kupite kokica na tone i obavezno prosipajte po stolicama i patosu, jer j.beš kino bez kokica. Kese i ostale flašice i papiriće naravno ostavite na stolicama. Ionako tamo u tom Domu kulture svi dokoni sede, pa ujutru neka kupe djubre iza vas, jer nemaju šta drugo da rade. Vi ste naši mezimci, ljubi vas mama, grli vas tata. Ne ustručavajte se nipošto. Niko vam ništa ne sme. Em ste maloletni, em imate ona silna prava. Ako se neko okreće ili negoduje, vi samo udarite jače u priču i nekontrolisan smeh, jer smeh je lek!“

I tako. Po ko zna koji put će zaposleni u Domu kulture čistite smeće koje su posetioci ostavili. 

Ne treba nama bioskop. Ni pozorište. Ni kulturni centar. Nikako.

Mi ne umemo da se ponašamo. Mi nismo dorasli tim veličanstvima. Bilo me je sramota da slikam tudju sramotu, pa sam ama baš istu fotku negde na netu iščačkala. Laku noć roditelji ove krasno vaspitane dečice. Sutra ne zaboravite da pljujete nastavnike i direktore jer ne umeju da ih vaspitavaju i obrazuju. Pozdravite i dečicu i prenesite koliko se ponosimo što imamo takve mlade ljude!

Нема коментара:

Постави коментар