субота, 22. фебруар 2020.

Jerbo deca najvole nebodere!


Kakvi bre parkovi i zelene površine! Sve to popločati behaton pločama. Na njih staviti ova dečija igrališta koja niču ko pečurke. Jer plastika je naša budučnost. 
Pustite vi drvo, pa travčicu, pa cvetič, pa crvića...sve bre aut stvari!
Po neku zelenu površinu, kao ovu u Velikoj koloniji, treba ubiti na mrtvo i nasadati neboder. Veliki pa lep.
Jer ako je predsednik Komisije za te planove i projektovao neboder, ima da bude neboder. Nemoj neko da pominje sukobe interesa i ostale zavlakuše! 
Zakon je onakav kako vlast zamisli, a ne kako piše.
Šta ste sada navalili park, pa park, kada tu baš odgovara da bude neboder. 
Jer, za našu decu ima da zidamo zgradurine do oblaka. To deca posebno najvole.
Znači, nedelja 23. februara u 14 časova (kažu biće lep dan), pravac Парк Велика Колонија. Ima i svirka. Svirka za park. Podrška za parkić 































Zbog teksta

ČAČAK – Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“ oglasio se saopštenjem povodom najnovijih inforamacija u vezi sa najavom gradnje zgrade na zelenoj površini u ovom čačanskom naselju.

Saopštenje prenosimo u celosti:
Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“ obaveštava javnost da je gradskoj upravi za urbanizam predat zahtev za izmenu plana generalne regulacije Centar u Čačku. Zahtevom se traži da se na katastarskim parcelama 3577/2, 3577/3 i 3577/4, KO Čačak (park u Velikoj Koloniji kod igrališta FK Sloboda), koje su obuhvaćene navedenim urbanističkim planom promeni namena sa stanovanja visokih gustina, kako je planom predviđeno, na uređenu zelenu površinu, što je ova površina poslednjih 70 godina. Preko 1.000 naših sugrađana su svojim potpisima podržali očuvanje parka.
Prilikom sastanka sa gradskim rukovodstvom, nam je sugerisano da je za izmenu plana potrebno da prođe rok od minimalno dve godine od njegovog usvajanja, pa nam je predloženo da sačekamo dok taj rok ne prođe. Uvidom u zakon (Zakon o planiranju i izgradnji) i ostale propise koji obrađuje ovu oblast, zaključili smo da ne postoji nikakav zakonski rok koji ovo propisuje i da je urbanistički plan moguće izmeniti i samo jedan dan nakon njegovog usvajanja.
Da li zaista pravne službe gradske uprave ne poznaju dovoljno zakon iz ove oblasti ili se gradsko rukovodstvo stavilo u službu investitora koji „pogušćuju“ stanovanje u gradu na uštrb preostalog zelenila?
Takođe želimo da obavestimo javnost da će u nedelju 23. februara u 14 časova u parku u Velikoj koloniji, biti organizovana svirka za očuvanje ove zelene površine. Molimo sve zainteresovane sugrađane da nas svojim prisustvom podrže. Dođite na svirku za očuvanje parka!
Inicijativni odbor građana “Velika kolonija“






Нема коментара:

Постави коментар