четвртак, 24. јун 2021.

Omaklo se!


Kakav blam. Kakva šteta za hiljade Čačana.

Da li će neko odgovarati, jer valjda se zna ko je pripremao dokumentaciju?!
Dobro, neće😨
Pa, bokte, šta su priložili kad su zaboravili akt jedinice lokalne samouprave koji sadrži planirane mere vezane za sprovođenje energetske efikasnosti🐭
Podneli zahtev, ručno napisan. Stvarno idiotizam i bezobrazluk.

ČAČAK – Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je rešenje kojim se odobrava finansiranje programa energetske sanacije. Čačak, međutim, neće biti među gradovima koji će subvencionisati zamenu stolarije u domovima i poboljšanje energetske efikasnosti.

U rešenju koje je stiglo iz Ministarstva rudarstva i energetike, u koje je Morava info imala uvid, prijava Gradske uprave Čačak ocenjena je kao neuredna (!!!), zbog čega je i odbačena.

Čačak se tako našao u društvu Bora, Požarevca, Prokuplja, Malog Iđoša, Bajine Bašte, Bečeja, Priboja, Kanjiže, Lebana, Malog Crnića, Sremskih Karlovaca, Bogatića, Petrovca na Mlavi, Koceljeva, Velike Plane, Bosilegrada i Lajkovca, čije su prijave odbačene iz istog razloga.

U resorno ministarstvo, inače, stigle su prijave iz 88 lokalnih samouprava, od kojih je 67 prihvaćeno.

Suštinski, Čačani će ostati bez mogućnosti da po povlašćenim cenama zamene stolariju u svojim domovima i tako smanje izdatke za energentne, zbog pravno neuredne prijave.

– Odbacuje se prijava Grada Čačka, jer u okviru pisane forme nije podneo akt jedinice lokalne samouprave (JLS) o finansijskoj podršci unapređennja energetske efikasnosti stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji JLS, a koji sadrži planirane mere vezane za sprovođenje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, sa odlukom nadležnog organa JLS o usvajanju navedenog akta, a što je bilo obavezno shodno IV, stav 1. tačka 3) Javnog poziva – navodi se u obrazloženju Ministarstva energetike i rudarstva o obacivanju prijave Grada Čačka.

Нема коментара:

Постави коментар