среда, 4. август 2021.

Rokovi. Rokovi. Rokovi.

Ništa za neočekivati. Pored toga što su ti kamioni pretovareni, da ne pominjem i bez oznaka firmi, bez tablica ili sa probnim tablicama vozi se neprilagodjenom brzinom, na te ljude se konstantno vrši pritisak da što više rade, što brže, da ne staju, da moraju, da su u obavezi, da moraju, da moraju... da smo ekonomski tigar, da bdp, da smo najbolji, da smo najsrećniji...

Predsednik, ministri, kojekave još prišepetlje koje mašu probijenim rokovima, novim rokovima "moj posao je da vršim pritisak da se put što pre završi..." ili "ako put ne završimo u predvidjenom roku, gomilaće se problemi", "ja ovde dolazim 19. decembra, je l' ja tad mogu da se vozim autoputem Požega-Čačak?" AV. Pa ko to bokte, treba da završi sem ovog zaposlenog naroda na izgradjni puta.
Nadajmo se da je vozač dobro, jer treba ponovo da sedne u pretovaren kamion i mora, dnevno da ostvari verovatno nezamisliv broj utovara, istovara.

Na vest:

ČAČAK – U selu Gornja Gorevnica kod Čačka došlo je do saobraćajne nezgode kada je M. N, vozač kamiona koji radi na izgradnji autoputa, izgubio kontrolu nad vozilom. Tom prilikom kamion je sleteo sa puta.

Prema rečima očevidaca kamion je velikim brzinom uleteo u nepreglednu krivinu i pretpostavlja se da su mu otkazale kočnice.

– Prevozio je tampon i bio pod velikim teretom. To je doprinelo da kamion dobije dodatno ubrzanje. Probio je zaštitnu ogradu, udario u stoletnu lipu koju je presekao na pola. Tu se nije zaustavio već razrušio zidane pomoćne objekte u domaćinstvu i završio prevrnut oko 100 metara od saobraćajnice – rekla je za agenciju RINA Vukica Lazović, vlasnica kuće gde je uleteo kamion.

Na lice mesta izašla je policija i ekipe Hitne pomoći. Vozač kamiona zadobio je teške telesne povrede glave i smešten je u Opštu bolnicu u Čačku.

Inače, zbog zgradnje deonice autoputa od Preljine do Požege ovim putem svakodnevno prođe na stotine kamiona, pa su meštani i očekivali da se ovako nešto može desiti.

– Kuća je na lakat krivini i s obzirom da se vozi brzo, a put skoro potpuno uništen ovaj događaj od danas me ne iznenađuje. Ovde ne živim stalno, ovo je imanje nasleđeno od oca i bilo je omiljeno mesto gde smo provodili vikende i odmore dok radovi nisu počeli. Imamo i imanje pod voćem, ali smo od svega digli ruke. Sada je ovde sve belo od prašine, u dvorištu me može da se sedi, a ne možete lako ni da razgovarate od buke kamiona. Nadam se da će nadležni održati svoje obećanje i vratiti ovaj put koji je nekada vojska gradila u prvobitno stanje – izjavila je Lazovićeva.

Нема коментара:

Постави коментар