уторак, 19. април 2016.

ČAČANSKI BARONI MINHAUZENI!

O cirkuzanti, prestanite više da ovaj narod zamajavate, omalovažavate i nipodaštavate. O cirkuzanti, prestanite više da nas posmatrate kao stado ovaca, dok sebe zamišljate kao ovna predvodnika. Sve sa zvonom! O cirkuzanti, prestanite više da nas lažete, da nam pričate bajke i da glumite žrtve. O cirkuzanti prestanite više da se sprdate sa sopstvenim narodom. Istim tim narodom koji pozivate da  glasa za vas. Da vam da poverenje. Živote. Budućnost. Da vam pokloni decu, znanje i pamet. Da vam da na upravljanje malinjake, livade, stoku i snove.
Gde će vam duša, bre? Pitate li se dok se krstite i pričate o broju izgradjenig bogomolja? Ko će u tim bogomoljama da vam se moli? Za šta da se moli? I kome da se moli? Vama možda?! Samoproglašenim Bogovima na zemlji? Samoproglašenim pametnjakovićima i sveznajućim stručnjacima? Znate li kako izgledaju oni Danteovi krugovi pakla? Ah, da? Šta je Dante pa sad, majku mu? No, provalili ste ovaj mučeni narod, jer bedu i čemer je teško provaliti, pa im nudite ono što žele i tako sastavljate te jadne programe vaših jadnih stranaka. Zbog toga ne treba zameriti svima onima koji su sada u jednoj, pa sutra u drugoj stranci. Ne pitajte znaju li program zbog koga su pretrčali, jel te?! Mislim, kopiraj-preslikaj, malo istumbano, ali to je to. Sve isto. Jer narod hoće isto i sada i juče i sutra. Jer nema tu mnogo filozofiranja i nagadjanja oko želja.

KO BUDALI ŠAMAR!

Ministar nam čačanski postavi svog čoveka za ministra u čačanskoj vladi, kao dugogodišnjeg i odanog i vernog partijskog člana. Taj većnik Ooooo Maaajjjjgadddd, proceni da je bolji program tamo neke druge stranke, pažljivo iščitao, analizirao i pretrčao na važno i obećavajuće mesto: “Bio sam član Nove Srbije 15 godina, vodio sam sektor privrede u Gradskom veću gde ću danas podneti ostavku. U SNS sam došao sa namerom da donesem novu energiju. …, i da osmislimo priču za Čačak kako bi mladi ostali u našem gradu.” Kako samo ti mladi legnu ko budali šamar, kada treba dobro i kvalitetno opravdanje, kada treba obećati i zamazati oči. Kad taj sa energijom Ooooo Majjjgaddddd prelete u drugu stranku, taj isti koji ga postavi za većnika opljunu na njega ljudski u ovom predizbornom cirkusu: Te šta je radio dok je bio većnik? Te što nije doveo investicije za četiri godine, nego će sad? Te tako, mi smo blesavi. I slučajno da ne pitamo to isto! Jer tog većnika smo mi, narod, lično imenovali iliti postavili pa neka nam odgovori…..šta ko drugi sem naroda ima s tim i s njim?

AUT NAROD!

I sve tako narod nešto mešetari, kuje planove i zavere i oće iz čista mira da menja vlast, kao da mu ova sadašnja ne valja. A ta ista vlast od pre dve decenije je uradila toliko toga da narod treba da bude sramota. Napravila škole, vrtići, sportske sale, ustanove kulture, crkve, asfaltirali, dovodila i razvodila  vodu i kanalizaciju…sve iz sopstvenog džepa pare davali. Umesto da ovaj čačanski narod redovno plaća poreze, takse i ostale obaveze te tako i napuni gradski budžet i da se sva ta čudesa naprave, on ništa od toga. Sramota jedna. Sve mora tamo neka stranka da radi, a njihov lider magistar, da se neprestano pravda što je radio  i kako je uradio. I zbog koga je uradio. I onda mora na lokalnoj televiziji u rijalitiju, po ko zna koji put sve da pojasni. Do detalja. Kada narod ne kapira. Kada je narod bezvezan potpuno. Aut narod!
Te tako naš mogući budući lider magistar Velimir, sučeli mišljenje sa mogućim budućim liderom Boškom! Oči u oči. Voditelj je bio nebitan. Prvo sučeliše mišljenje, kao da ih narod bira za mesto Premijera! Pa   NATO, pa EU, pa Kosovo, pa Vojvodina, pa Brisel i sve ostalo što narod Čačka najviše interesuje od onih koji treba da im vode grad! Sva sreća te ostade par minuta vremena u emisiji da čujemo čime se ko bavio! Jer ta saznanja su egzistencijalna stvar! Jer ta saznanja otvaraju nova radna mesta i dovode investicije. Jer tim saznanjima ne treba da se bavi policija i tužilaštvo, nego političari u predizbornom cirkusu! Mašala!
Treba narod sve da zna, ali šta da radi sa tim? Gde da ide i gde da se dene sa tim informacijama i sveznanjima? Da proklinje sebe da je nesposoban ili kako ranije nije znao da po kuloarima više pljuje i ogovara?!
I onda kreće gaženje, mlevenje i žvakanje onog Zakona i javnom redu i miru, koji onomad vlast  izglasa i zbog čijeg nepoštovanja bi običan gradjanin na.ebo!! No, niko moćniji nema od onih koji trče maraton za mesto gradonačelnika. Kao da je važno što vlast donese taj Zakon, kojim je zabranjeno vredjanje i omalovažavanje ili nepristojno i drsko ponašanje. Kao da je važno što magistar reče za jednog gradjanina, slučajno i odbornika: “NESREĆNI Tane, šta on MUČENIK oće….Prvo je bio kod mene u stranci, pa u SNS-u, pa sada u Dverima. Pa vi u Dverima ste naš KONTEJENER. Prikupili ste sve i jurišate na mene sa njima….”
Naravno da nije uvreda, a neophodno je za funkcionisanje naroda isto kao kada  taj magistar kaže lideru Dveri da pažljivo čita šta njegova bivša žena priča o njemu, kako odbornica koja radi u obdaništu kolabrira u Skupštini pa je sanitet iznosi….. To nema veze sa nekulturom, sa nepoštovanjem ličnosti, sa uvredama, klevetom, obrazom, ma ne znam sve sa čim, već ima veze sa berbom čvaraka u Paragvaju, jel?
Posle takvih informacija izrečenih od strane magistra, seljaku u bilo kom selu je svanulo. Jasno mu je kome će da plasira krompir kada ga pokupi sa njive, kome će da proda malinu i kupinu i po kojoj ceni? Kolika će da mu bude premija za mleko? Svaka žene koja živi na selu, posle ovakvih argumenata će shvatiti da će moći dete da ostavi u vrtiću u selu, dok seje pasulj ili plasti, jer i ona radi, kao i ona u kancelariji u državnoj upravi. Posle ovakvih argumenata svi su sigurni koliko će se ulagati u bezbednost gradjana, jer ta tema je bila jedna od glavnih u predizbornom cirkusu.

ČIJA JE CRNOGORSKO PRIMORJE?

Sa druge strane, po ko zna koji put smo upoznati da je magistar samo sa 23 godine, izgradio čitavo crnogorsko primorje. Od Ulcinja do Istre. Da ni jedan most na Dunavu nije bio dok on nije napravio. Da hidrocentrala u Bajinoj Bašti ne bi postojala da je on ne izgradi! Da je u celom gradu Čačku uradio i održavao vodu, struju, grejanje i kanalizaciju dok je imao sopstvenu privatnu firmu, u Guncatima, u Kniću, kao da je važno! No dobro je da je nosio gusane radijatore, naopako da ponovo imamo nekoga koji je nosio gajbice sa višnjama. Tačno svi voćari višnje odmah da poseku i spale.
Tako mlad postao uspešan, a sada zamera da su pojedinci mladi za pojedine funkcije, jer oće da budu poslanici, a nisu bili ni predsednici Mesnih zajednica, a to mu dodje kao Kancelar u Nemačkoj, majku mu.
Sada mi je jasno kako i zbog čega je moj predsednik Mesne zajednice uznapredovao. More, mene za sledećeg predsednika MZ pa da i ja uzletim.
I tako, gomila predloga, divnih i očaravajućih. Već sve vidimo! I Centre za razvoj sela i zadrugarstva i asfalt u svakom sokaku! I domove za stare! I oživljene Domove kultura po selima u koje će životinje da se nastane, ali i to je neka vajda! Već vidimo i otvorene Sportske akademije i klubove i Fondove! Zatvorene i otvorene bazena. Fabriku duvana i fabrike za preradu voća….I kanalizaciju do svake kuće, ali molim vas, ako će da vam je uvede kao meni, hm….nemojte da bude da nisam rekla!
I još samo jedna nebitna sitnica…da neko dodje i ispljune keš, a onda ništa nije teško. Onda nema problema niti sekiracije!
I lepo reče magistar i jedan od mogućih budućih gradonačelnika: “Nisam bio ništak, nisam bio u politici”. Pa polako Čačani. Tri put merite i jednom secite…. pa kom opanci, kom obojci“. Neka su nam sa srećom izbori i budući gradonačelnik!

Нема коментара:

Постави коментар