четвртак, 28. децембар 2017.

Autosugestija je zakon!


Evo kako uspešeno može da fercera autosugestija  
Hladno mi danas u kući nevidjeno. Gledam kroz prozor u bolje danas. Duva vetar. Proleću neke pahulje. Ježim se. Stresam se. Kažem sebi: “More bre Rado, uključi grejalicu da se dogreješ, neće toliko strujomer da okreće, a i struja ti je najeftinija u region. Ako čekaš jeftinu, zaledićeš se. Navući ćeš upalu svega”. 
Ubedjujem sebe pola sata. Nećkam se. Razmišljam da li da legnem i da se pokrijem. Možda i zaspim. I na kraju presečem: “Ma, nek ide život. Toliko ću za sebe da učinim poslednjih dana ove godine.” 
Pridjem grejalici i klik. Okrenem to dugmence na On. Za 13 minuta milina božija. Skinem i vuneni prsluk, inače vunene čarape i prsluk navučem o Mitrovom danku i skidam o Djudjevom danku, ko hajduci, majku mu hajdučku! Mnogo mi lepo i toplo u kući. Prekoravam sebe što sam se dvoumila. Posle 2 sata rada grejalice, kuća mi se jako zagrejala. Pridjem da je isključim. Klik na Off. Slučajno oko bacim na utičnicu i čudo vidim! Muški deo, onaj od grejalice, uopšte nisam stavila u ženski deo, mislim u utičnicu. I tako. 

Kada vam je hladno, uključite “kao” sve uredjaje na struju da se dogrejete. Posle par trenutaka se raspremate garant. 
Kada ste gladni, zamišljate ogromni švedski astal i da jedete i trpate u džepove. Nema da krče creva. Još ćete da tražite sodu bikarbonu da prevarite. 
Kada ste utučeni jer nemate deci da kupite paketiće, otvotite na fonu onu fotku ispred čačanske zlatne jelke i zažmurite i zamislite kako joj prilazite i uzimate koji želite paketić ispod iste. 
Ukoliko nemate posao, ustanite ujutru, spremite se u fulu, sačekajte autobus i sidjite na poslednjoj stanici. Posedite ispred neke firme koji minut vratite se kući punog srca kao da vam je bilo divno na poslu. Verujem da ćete zvati drugaricu da joj pričate o novoj koleginici. 
Ili idite na biro i gledajte satima ponude za posao, vratite se kući i razmišljte koji biste posao od ponudjenih odabrali. Garant ćete izvaditi papir i napraviti onu tabelu plus-minus. 
Znači, sve se može, kada se hoće. Samo mi nećemo. Namćori  


Нема коментара:

Постави коментар