среда, 27. децембар 2017.

Šalter panoi


Utisak dana za mene! Republički fond za zdravstveno osiguranje, filijala u Čačku tzv. „socijalno kod dilera“.
Šalter staklo okićeno papirima! Kopije iz raznih zakona, obaveštenja o izmenama zakona, uputstva, „važna obaveštenja“, hitne informacije od pre tri godine, nalepnice „trudnice i deca imaju prednost“, „zabranjeno pušenje“, šalter ne radi, pola na ćirilici, pola na latinici, pola izbledele kopije, pola iscepkano...
Neprofesionalno. Neinformativno.Neukusno. Zbunjujuće i blesavo. 


Stvaraju se nepotrebne gužve jer se ne vidi za šta je „nadležan“ koji šalter, pa svi čekaju ispred jednog da pitaju da li na onom drugom rade baš to što im treba. A onda narod počinje da psuje službenike, sistem, vlast, zaposlene, roditelje, nebeska tela ... naglas!

Ne vidite sa kim komunicirate. Virite izmedju silnih papira, čučite i pričate na onu rupu, propinjete se na prste pa „odozgo“ komunicirate sa zaista finim i uslužnim i profesionalnim svetom sa one strane šaltera. Ne verujem da su oni lepili te silne papire po sopstvenim prohtevima i da oni odlučuju šta treba od njih da stoji, a šta ne, šta treba ukloniti, a šta sažeti.

Samo malo organizacije, u cilju boljeg i kvalitetnijeg informisanja građana i lakšeg obavljanja posla. Ništa ne košta, a i ne boli.

Нема коментара:

Постави коментар