уторак, 17. април 2018.

Dečja igrališta i toaleti. I Morava!


Lepo je sve što piše u ovom tekstu. Još jedno dečje igralište na obali Zapadne Morave. Pre neki dan i informacija da je srušen zid severne tribine Gradskog stadiona jer se prave, dabome, kafići, restorani. 
Na Moravu dolazimo da se kupamo, da se sunčamo, da se družimo, da sedimo i gledamo reku, da čitamo i kuliramo, a evo i još jedno mesto za decu... 
A, gde je klozet, WC, toalet, zahod u celoj toj priči? Ko pravi mesto za veliku i malu nuždu? Pristojno. Normalno. Kulturno. Za odrasle. Za bebe. Za osobe u invalidskim kolicima. Kuda će sav taj narod kada ga pritera potreba? U Moravu? U šišljak? Da trči kući, pa da se vrati? Kako će roditelji koji dodju sa bebama, da bebi promene pelene, kako će moj komšija u invalidskim kolicima da piški?
Ko je odgovoran u ovom gradu za jedan toalet na obalama Morave. 
SC “Mladost” izgleda nije. Ili jeste? Ili se ne zna ko je odgovoran za izdavanje prostora za kafiće, a i za toalet. U njihovom izveštaju za 2017. godinu piše: “Odlukom osnivača izdavanje lokacije za letnje bašte nije više u ingerenciji SC “Mladost”. Naša ustanova je obavljala redovne aktivnosti...kao i održavanje higijene na prostoru plaže. Trudili smo se maksimalno da poboljšamo higijenske i sanitarne uslove...”

Znači, dragi sugrađani, na našoj najlepšoj Zapadnoj Moravi ćemo ovo leto imati i kupalište i kafiće i igrališta za decu, a kada vas pritera mala ili velika nužda, gledajte gde ćete i kako ćete. Kukuruz oko reke nema!


A u tekstu piše:
http://moravainfo.rs/2018/04/uskoro-novo-decje-igraliste-kod-gradskih-bazena/

Нема коментара:

Постави коментар