субота, 22. септембар 2018.

Šta će nama najsavremeniji bioskop kada pojedinci opštu kulturu nemaju?!

Ista slika, isti osećaj gorčine kod onih koji imaju osnovnu kulturu i lepo kućno vaspitanje...
Ni domaći film "Varljivo leto '68", ni nova digitalizovana i remasterizovana verzija ovog kultnog ostvarenja, ni besplatan ulaz, očigledno da ništa nije moglo da oraspoloži naše mlade sugrađane da na kulturan i lep način pogledaju bioskopsku projekciju u čačanskom Domu kulture.

Po ko zna koji put, kada su se upalila svetla, ostao je prizor kao iz najgorih horor filmova ili pak naučno-fantastičnih koji prikazuju kakvu apokalipsu ili kraj današnje nam civilizacije.
Kako su nam rekli iz tehničke službe koji su upravo zaduženi za emitovanje filmova, film nije mogao ni da se prati od silne buke i vriske tokom projekcije. A kada su se upalila svetla, prizor na koji su, nažalost, zaposleni u Domu kulture navikli.

Povodom ove, po ko zna koji put viđene scene, na fejsbuku se oglasila naša sugrađanka, sociološkinja Rada Karanac, čiji status govori upravo o tome.

Foto: facebook, screenshot

Ako ništa, bar neka joj posluži za neko buduće opsežno proučavanje ili kakav naučni rad u kome bi mogla da izloži stanje, ponašanje i posledice na naše društvo. A materijala ima na pretek...

Нема коментара:

Постави коментар