среда, 13. фебруар 2019.

Ančica i ekstremno siromaštvo

Ova objava od pre dve godine, izlete u trenutku kada Brnabić Ana ponosno reče: “Ekstremno siromaštvo je u Srbiji gotovo iskorenjeno"! 

Inače je slikano prilikom izdavanja ličnih karata u PU Čačak, jer u humanoj i digitalizovanoj državi starije osobe MORAJU da idu po iste. Čekaju. Ćute i kute!


I da! Reče Ančica da smo potamanili siromaštvo i ostade živa. 

Reče, iako je svaki 4 stanovnik u Srbiji u riziku od siromaštva, iako pola miliona građana Srbije živi ispod nivoa aposlutnog siromaštva, odnosno troše manje od 12.000 dinara mesečno, iako Crveni krst navodi da se broj onih što “jedu na kazanu” povećao, te iznosi 35 000, a trećina (12 000) čine deca mladja od 18 godina. 


I reče Ančica, nek je živa i zdrava 😢




Na tekst:
11. фебруар 2017.Da li je ovo bolja i lepša i humanija Srbija? Da li su ovo te usluge dostupne svim gradjanima. Brzo i lako. Da li je imalo potreba da vidimo ovakve prizore? Da li su naši sugrađana već u 80-im i 90-im morali ovako nešto da dočekaju? Čekaju da predaju zahtev za novu ličnu kartu. Ponovo doživotnu. Za koji mesec. Za koji dan. Neko možda dokument neće ni dočekati da podignu. Za onaj svet im ne treba. Tužno da tužnije ne može da bude! Dubravka Milošević ja sam ove fotografije sa Vašeg profila morala da objavim.




Нема коментара:

Постави коментар