четвртак, 28. фебруар 2019.

KO IM DAJE ZA PRAVO?

Koje su bre te institucije koje neće da zaštite žene koje su seksualno uznemiravane i koje su progovorile javno? Ko im daje za pravo da se prave kao da se ništa ne dešava? Ko im daje za pravo da ne poštuju zakone ove zemlje? 
Ko im daje za pravo da zatvaraju oči?


Marija Lukić iz Brusa je od Jutke, predsednika opštine Brus, pretrpela seksualno uznemiravanje, zbog čega je protiv njega podnela tužbu. Sudjenje je zatvoreno za javnost, a Jutka se ne pojavljuje na sudjenjima, valjd
a jer ga štiti predsednik Republike Srbije, kako je u porukama Mariji saopštavao. 
Mariji se u tužbi, pridružilo još sedam žena koje su trpele isto, a više desetina njih je takođe svedočilo da ih je Jutka polno uznemiravao. Koliko još žena treba da prijavi ovu hulju da bi ista bila procesuirana?!

JUTKA!


Jutku kao simbol bahatosti, nemoralnosti, bezobrazluka i izvitoperenosti, prvo je čuvala i negovala Nova Srbija, pa preuzela SNS, da ga još malo poljulja i očuva. I nije Jutka jedini kriv, krivi su baš ti koji su ga uljuljkivali i čuvali. Koji danas ne progovaraju i ne osudjuju! Koji ga i dalje drže na mestu onog koji pali i žari jednim Brusom. 
Svako se ponaša kako mu je dozvoljena, pa i ovo stvorenje.

I strašno je što je ova žena bila sama u svom bolu i očaju. Što je niko nije podržavao i razumeo. Što joj najmiliji i najbliži nisu uhvatili pod ruku i rekli: Idemo Marija, zajedno ćemo ovu vucibatinu da prijavimo i da stojimo iza tebe. I oni su krivi za njenu bol. Krivi jer su se pomirili da je potpuno u redu posao dobiti preko kreveta. Krivi su jer su mislili da je Marija isprovocirala ovo stvorenje da je seksualno uznemirava, jer je možda obukla kraće, namignula, ili se osmehnula.


Bravo Marija, ženo Zmaju, koja si odlučila da ne ćutiš i da ne odustaješ. Podrška. 
#PravdaZaMarijuLukić


NA TEKST
https://www.danas.rs/ljudi/marija-lukic-borba-do-kraja/?fbclid=IwAR0DNBMgVbXqRG1E-4hyYutXbD2TLYY23cnDMTN121XHyvi_q4PcNif79UY


Нема коментара:

Постави коментар