среда, 29. јануар 2020.

ŠLJAPKO LOKVIĆ I OSTALI ŠALABAJZERI.


Pešački most preko Morave. Izvor: Ozon pres
Razmaženog li nekog sveta po Čačku, s one strane Morave od Ljubić Keja, da Bog mili sačuva! Napravile se barice po pešačkom mostu posle kiše, pa prave problem.

"Kako navode sugrađani, most je odavno zreo za rekonstrukciju, nadležni su to i obećavali, ali nikad nije sprovedeno u delo. Posle svake kiše, na mostu se zadržava voda, što ubrzava njegovo propadanje a pešacima otežava kretanje".

KRETANJE MOSTIĆEM I STIZANJE NA MESEC!

Ijoooo, oni ne mogu da se kraću preko mosta, a na Mesecu i Marsu, narod kupuje zemljište. Ko Tom Kruz!
Kopaju tunele kroz okeane i prave  mostove do 100 km, a ovi kukaju za most od 20 ...šljivih metara. 
Zasučite bre rukave, pa utegnite taj most. Mada, ne dramite mnogo. Jer kako predjete most čekaju vas krasote i lepote i čudesa.

ČUDESA I NAŠE PARE. I DODATNA SREDSTVA.


Kako predjete taj mostić, odmah zakoračite na novi rekonstruisani gradski bedem-oko 34 miliončeta. Naših parica.

A, da. Rekoše da su za ovu godinu opredeljena i dodatna sredstva (ene, dodatna sredstva, otkud sada ove novotarije?) u iznosu od oko 20 miliona dinara za postavljanje led rasvete i to 61 svetiljke, kao i mobilijara. Naših parica.

Onda se lepo spustite da optrčite krug dva na rekonstruisanoj atletskoj stazi-vrednost investicije koju u potpunosti finansira grad Čačak iznosi 70 miliona dinara. Naših parica.

Potom prošetate do Gradskog stadiona, jer i on je u fazi rekonstrukcije. Sto godina, čini mi se! Parica naših prikupljenih iz svih kasa, do sada oko 290 miliona dinara. Mada konačnu cifru niko još utvrdio nije. Niti će. Naših parica. Neutvrdjenih.

ZGUBIDANOVIĆI I MORAVA!


Tu možete da pogledate i utakmicu bivšeg FK „Borac“ koji sada igra u beton ligi, jer im više bilo dosadno da ulaze i izlaze iz prve i druge! Zgubidanovići čisti!

Ukoliko vas potera u toalet, zaboravite. Odmah. To skupo bre. Još za to da se naše pare bacaju. Cupkajte i trpite ili brate moj u Moravu. Ionako služi samo za to! Fekalije, Nafta. Ulja. Smeće...

Niti se kupamo u njoj, sem na Bogojavljenje. Niti ima ribe da se upeca. Niti rakova. Niti da se sedi pored i kulira, jer to smrdi, jer to u raznim bojama sve.

Jer nikako da navatamo ko je zagadjuje i kažemo mu no-no smutljivče.
Narod valjda zaliva paradajz i papriku. Pa to valjda prodaju na pijaci. Pa to valjda kupe ovi što zagadjuju reku i ovi što zagadjivače brane, pa pojedu. 

Ahaha, baš lucidno!

Za čišnjenje Morave izdvojeno je .. je bila ...su bile... radne akcije! Kako je to fantastično da se animiraju mladi!

I dok tamo razmišljate što ne napraviše toalet i da je glupo da to radite u Moravi, vi ste se već stigli da prošetate od Gradske biblioteke do šetališta i da bacite pogled na čuvenu gradsku „rupu“. To parica oko 12,5 miliona. Naših parica.

VLADA RS JE RUMUNSKO UDRUŽENJE GRADJANA!

E, onda lepo brzi hod do OŠ „Ratko Mitrović“ da se divite novom nevidjenom zdanju u našem regionu. Parica naših 120 miliona dinara, plus 26 miliona koja odobri Vlada
Vlada to mu dodje kao neko udruženje gradjana iz Rumunije?! Znate ono, nisu pare iz gradske kase, nego Vlada obezbedila! 

Znači, ukupno, a za sada, jer jbt dodatna sredstva, oko 150 miliona. Naših parica!

I, kako je urađen auto-put, sednete u auto, ukoliko ste naravno kupili novi auto, a šta vam to bilo teško jer toliko dobro živimo, koji nema taj euro 3 motor,  jer je on kriv za svu magluštinu i zagadjenje vazduha, pa zapucate do Surčina.
Nacionalni stadion u Surčinu

Tamo će da nam naprave veliki krasan stadion. Nacionalni. Svi ima da jurimo loptu ako hoćemo. 
Nego nećemo, namćor narod.
Na 430 hektara treba da stane oko 60.000 gledalaca. Dok ga završe, toliko će i ostati ljudi u Srbiji. 
Neki će se odseliti. Neki pomreti prirodno. Neki se samoubiti. 

No, tamo na Stadionu, možete i da se parkirate. Ima oko 10.500 mesta. Vlada Srbije (to je rumunsko udruženje gradjana) je izdvojila u budžetu za ovu godinu 250 miliona EVRA za potrebe izgradnje Nacionalnog stadiona, ali je pitanje da li će ta suma biti dovoljna! jer, dodatna sredstva. Naših parica!

E, onda se vratite preko tih barica i pešačkog mosta i shvatite koliko ste bezobrazni, bahati i samoživi. 

Aj, brišite sa vašim problemima!

Gmazovi. Sitne duše. Šljapkajte bre preko bara. Šljapkajte, jer za bolje i niste!

A, u paralelnoj Srbiji: 


Vlada Srbije uputila milion evra za pomoć Notr Damu. Naših parica. 
Pomoć za Srebrenicu: Srbija uložila šest miliona evra. Naših parica. 
Za grad Drvar milion evra od Srbije. Naših parica. 
Dodik: Srbija daje Republici Srpskoj 25 miliona evra pomoći, hvala Vučiću. Naših parica.  
“Nudio sam ja pomoć i drugima (ne samo Republici Srpskoj), ali su se kao snebivali” - rekao Vućić. Naših parica.  

Нема коментара:

Постави коментар