понедељак, 1. јул 2013.

Tišina tamo, piskarala!


Kakav problem imaju novinari, dopisnici i urednici svega i svačega kada su u pitanju naše javne, poznate istorijske ličnosti? U čemu je njihov problem kada je u pitanju srpska diva Jelena Karleuša, koja je deceniju unazad postala kulturni fenomen i koja menja poglede na svet ove nacije? U čemu je njihov problem u vezi sa ministrom prosvete, koji volontira (radi za džabe) u rođenom Ministarstvu? U čemu je njihov problem kada je u pitanju ministar Mrkonjić, jedino ako nisu ljubomorni što je u tim svojim godinama maznuo mlađu i poznatu ribetinu? U čemu je njihov problem kada je u pitanju ministarka zdravlja, koja deluje tako nevino i čedno, pa da nije kojekavih tekstova ni u snu niko sanj’o ne bi takve gadosti i podlosti?

VULKAN LJUBOMORE

Zašto ih nervira JK, koja je pokazala koliko neko treba da bude drzak, bezobziran, pogan na jeziku da bi uspeo i opstao. Koja je pokazala da je najbolja investicija dobar brak, bio on sa bizMismenom ili sa fudbalerom. Zašto ih nervira osoba, čije pesme u ostalom i ne razumeju, čak i kada pažljivo slušaju i pauziraju numeru na svake tri sekunde. Ne dirajte mi JK, jer je ona moj idol, jer je nerazumljivim pesmama, pedigreom, ekscentričnošću, osvojila srpski narod, narod kome je dosta svega i želi nešto sa druge planete. Želi da vidi da i poznati nose pocepane čarape i gaće, i da su i poznati u stanju da rode dve bebe. I to zaredom.

Sva sreća da je u Srbiji svako čudo do popodne, jer od podneva isplovljava drugo, pa su se nakačili na(za) ministra Mrkonjića! Verovatno je u njihovim dušama proradio onaj srpski vulkan zlobe i ljubomore, pa im smete što ima istovremeno i suprugu i atraktivnu devojku. Pa im smeta što ’oće, pošto poto i džip da joj kupi. Pa im smeta što po celoj Srbiji moraju da joj organizuju koncerte, jer to samo pravi dasa i džentlmen može da smisli i uradi za svoju ljubav. Šta li su svi oni svojim partnerima (partnerkama) poklonili? Najmodreniju veš mašinu, magične kreme za čišćenje cipela ili samohodne krpe?!

NE DIRAJTE FARMERE

U ispadima ljubomore ne posustaju, pa pljuju i opako se šale na račun svih divnih porodičnih rijalitija i serija. Kako i kada bi se, inače porodica sastala i uživala i zajedno ručala, da nije tih divnih zajebancija. Svi članovi posedaju oko čarobnog i najboljeg prijatelja i uživaju u svađama, psovkama, raznim gologuzanima, a kasnije nastave komunikaciju prepucavajući se između sebe, kritikujući dete da nije dobro procenila one divne žene sa „Farme“, koje se po ceo dan muče i pokazuju šta je prava vrednost. Uče decu kako nije dobro zbog svađe i tuče izgubiti honorar koji je mukom stečen. Uče našu decu, kada oni po školama nisu sposobni. Uče ih šta su to životni ciljevi i vrednosti, kako do njih doći na najpošteniji način i kako na fin način uzimati, a da svi misle da se žrtvujete. E to se narode, ne uči u školama!

FESTIVALI? NIJE NEGO!

Nakačili se na neki tamo drugorazredni festival u Nišu da nije dobio kintu od države. Ko im je kriv kada nisu Guča i ne promovišu ono što narod voli i živi! Pominju neke događaje i ljude: Teslu, Milankovića, Andrića, a za koje niko osim njih, ne zna, niti je ikada čuo. Uostalom, baš briga ovaj narod ko su njihovi idoli i prijatelji iz kafana i sa faksa.

Mnogo su, bre, novinari, dopisnici, urednici svega i svačega preterali kada je u pitanju ministar prosvete. Pa čovek radi za DŽ u Ministarstvu, u kome je on do duše i ministar, ali kao volonter da bude odgovoran za neke manjkavosti, pa to u istoriji civilizacije nije zabeleženo. Pišu da je kriv za loša postignuća učenika. Utripovali da on treba da ide od učionice do učionice i proverava znanje. Što bi ministar to radio kada se odrekao svoje plate u korist prosvetnih radnika, koji ništa ne rade osim što maltretitaju decu da nešto kao čitaju, pišu, uče, pa im neko onda kriv kada ih učenik zavali pesnicom! Smeju se ministru koji je pitao: „…da li je distrubucija testova bila KAKA treba?“ Pa dobro, majku mu, koliko puta dnevno, svi ti novinari kažu: KAKA?!

PUSTITE NAROD

Sve razmišljam koliko su novinari, dopisnici i urednici svega i svačega dokoni ljudi, kada ceo dan pišu neke tekstove/gluposti, koje niko ne čita. Neka ostave ovaj narod na miru, jer ovaj narod ima svoje idole. On voli Seke, Mace, Cice, Cace i naravno JK. On porodično uživa u rijalitijima. On poštuje svoje ministre i njihove gospođe!


I da kažem ženama, a novinarkama, dopisnicama, doušnicama, urednicama svega i svačega, da pod hitno kupe igle i konce i da nešto sebi lepo ispletu. A muški novinari i ostali bla, bla... da kupe štapove i udice i da odu negde na reku ili potok i pecaju, i pri tome, obavezno da pozovu sve svoje ortake i pajtose, o kojima neprestano pišu, počev od Disa, Milana Mladenovića, Mike Alasa i neka uživaju koliko im je drago.

1. 7. 2013. Kolumnista


Нема коментара:

Постави коментар