уторак, 25. јун 2013.

Čemu farbanje kad nije Uskrs!

Ko koga farba u ovoj državi, kada je Uskrs odavno prošao?! Ko koga folira i kome zamazuju oči?

Posvađali se veliki gradonačelnik (beogradski) i veliki vlasnik medija (pinkovski). Dojučerašnji prijatelji i ortaci, a sada najveći neprijatelji. Ministar prosvetni Obradović priznaje da pojma nema o kakvim testovima se radi, jer je u to vreme bio na radnom zadatku u firmi u kojoj prima platu. Jelena Karleuša na misiji spasavanja poseljačene Srbije! Neposlušne i nepoznate manekenke preko noći postaju zvezde! Funkcioneri ponovo odredili datum smaka sveta! E, stvaro bre...


SVE JE TO ROKENROL

Veleposednik 132 televizijska kanala, na jednom najstrašnije opleo svog prijatelja, partijskog šefa i poslovnog ortaka. Žao mi veleposednika. Žao mi čoveka koji je toliko radio. Uložio da cela država i Balkan mogu da gledaju, slušaju i veruju njegovim crtanim filmovima, horoskopima i farmerima. Žao mi je čoveka, koji je kao i ostali rokeri toliko uspeo i postao jedan od najbogatijih u državi, jer takva je sudbina rokenrola u Srbiji. Ruku na srce, zato je i propao, jer su ga sami rokeri proterali i uništili.

Žao mi je čoveka koji je je bio častan i odan član JUL-a i koga su besramno izbacili. Žao mi ga je, jer nikada nije izgovorio ni jednu političku rečenicu, samo je hteo da se sačuva i obezbedi, a jedini način je bio pripasti Njoj! Kao svaki roker našao je zaštitu u svom vođi, koji mu je omogućio da se skući i da ’lebom na’rani bivše i sadašnje žene i decu. Kao svaki roker je prišao i sledećem vođi tražeći utehu, zaštitu i sigurnost. Primale su ga vođe pod svoje okrilje. Brinule, obezbeđivale i volele. Primili su i svu njegovu veliku porodicu i napravili im veliku imperiju. Naslednici vođa su čuvali to veliko blago, mukom stečeno. Čuvali su ga od obaveza. Čuvali ga od zakona. Čuvali ga od svega lošeg. Čuvali su ga za narod…

I veliki, lep i nasmejan gradonačelnik je bio deo te imperije. Narodu je sa iste slao poruke ohrabrenja, poruke podrške, poruke vere i poruke nade. Slao je poruke da on sve može i da mu niko ni slučajno ne staje na put, jer će ih sve dok trepnu, kupiti i preprodati. Slao je poruku da se pare mogu lako i brzo zaraditi, te da sa istim, kada god to poželite, možete da učinite šta god vam se hoće. Sada šalje poruku da ni prijatelj više nije prijatelj, ako vam ne da više i bolje, ako vam ulazi na teren i ako priča šta misli. A zna se ko misli u prestonici, zna se ko ima kapital jer zna da misli, a ostali treba da slušaju i veruju. Mnogo je da svi razmišljaju, da se maltretiraju i umaraju.

(NE)ZNANJE JE BOGATSTVO

I ministar Obradović je poslao poruku da je potpuno aut misliti i znati, jer se znanje, za neupućene kupuje na Zelenjaku, ispod tezge, a obavezno ga prodaju zaludele čistačice iz crnih brushaltera. Da znate ako ga tražite.

Uostalom, ministar je poručio da se varanje, laganje, krađa uvek isplate i da mu zato ne pada na pamet da daje ostavku na mesto koje mu između ostalog nije ni plaćeno! Pa tako nije ni znao o kakvim testovima se radi. Prvi put je čuo da se polaže neki završni ispit. Na Guglu je našao šta znači supervizor u celoj toj maskaradi. Zato je i poslao člana svoga tima koji prima platu, da saopšti i obavesti da su svi sem njega krivi i da svi treba da lete u nepovrat. Da roditelji treba da ćute i budu srećni, a dežurni nastavnici zbog iznošenja istine, treba da nadoknade sav novac uložen u pripremanje male mature! Sitna kinta! Znam!

SPAS ZA DIVU I NAPALJENI NAROD

Dobro je da se desio propust oko male mature, jer su izvesnu Jelenu Karleušu, zbog održanog koncerta na Ušću hteli da razapnu i živu sahrane. Niko nije kriv što ne umemo da sabiramo, a i ministar volonter je pokazao da to nije bitno, pa tako i nije dobro sabran i oduzet broj kupljenih, istapkanih i fotokopiranih karata za koncert. Niko nije kriv što nam je Bog poslao JK da nas spase i pokaže put Gospodnji, jer izgleda da i nema ko drugi.

Niko nam nije kriv što nepoznati, preko noći postaju poznati i uvaženi. Provalili i tu foru, pa nisu bre samo testovi provaljena stvar!

Narod se pali na jezive i horor stvari. Narod se pali na bolest, nemaštinu i grupna silovanja. Narod se pali kada to sluša u vestima. Narod se pali da prati takve vesti koje liče na španske serije. Počinju od trenutka nestajanje, pa preko pronalaženja, koje ima 64 verzije. Pa zatim oporavak, naravno tajanstveni pozivi i poruke, pa saslušanja svedoka i ljubavnika, do teške ispovesti majke koja je zlostavljana od životnog partnera. Onda horor bude presečen nekom lažnom humanitarnom akcijom na internetu, da bi se posle par dana narod prebacio na pojavljivanje zmije na „Farmi“, koju ubija veliki Era Ojdanić i tako sve u krug do određenog datuma, koji nekako ostaje u senci navedenih bitnih događaja.

VAŽNI DATUMI

Odavno živimo od datuma do datuma. Dnevno imamo po dva datuma i niko više ne zna šta oni znače i u kojoj godini živimo i čije datume čekamo. Samo pamtimo velike praznike, jer je njihov datum uvek isti, isti i za 264 godine. Zaboravili smo i svoje rođendane i godišnjice, jer su nebitni, jer ako ne preživimo prvo određeni datum, nećemo ni dočekati da slavimo sopstvena slavlja. Ako ne preživimo datum, ugasiće nam svetla, pa će nam pokrasti i sve preostale testove, teme seminarskih radova i doktorske disertacije. Pokrašće nam decu, pa nećemo imati na kome ili čemu da sprovodimo zamisli i ideje.


Ako ne preživimo datum, sve inkluzije će postati iluzije, svi dani će postati noći, zagospodariće smak sveta, a uputstva za život u njemu, dobijaćemo preko televizijske imperije i veleposednika koji preživi.

25.6.2013.Kolumnista

Нема коментара:

Постави коментар